22 مرداد 1387 / 10 شعبان 1429 / 12 اوت 2008
22 مرداد 1387 / 10 شعبان 1429 / 12 اوت 2008
22 مرداد 1387 / 10 شعبان 1429 / 12 اوت 2008
درادامه مبارزات مردم ايران، تظاهراتي عظيم دراصفهان برپاشد. عوامل رژيم پهلوي كه اوضاع را وخيم ديدند اجتماع بيش ازسه نفر را ممنوع كردند و اين دستور درباره اجتماعات در مساجد بويژه درماه مبارك رمضان اجرا شد. درشيراز نيز تظاهرات و راهپيمايي هاي مردم بسيارچشمگيرو مخاطره آميز براي رژيم بود و عوامل رژيم با درگيرشدن با مردم شماري از انقلابيون را شهيد كردند. حضرت امام خمينيره پس ازاين رويدادها در پيامي ضمن اظهار تأسف ازكشتار مردم فرمودند: « ....اكنون اهالي اصفهان به اسم حكومت نظامي بدون مجوز قانوني درزيرچكمه خونخواران شاه ازاجتماعات ديني ممنوعند و حق اظهارنظرندارند و ازآزادي اعطايي برخوردارند. ارتش ايران و صاحب منصبان محترم بدانند كه جنايات و قتل عامهايي كه شاه برآنان تحميل مي كند حاصلي جز بدنامي و ننگ براي آنان ندارد».
« حُسين بْن عَبْدُالباقي» از شاعران نام آور قرن 5هجري چشم از جهان فروبست. كنيه وي «ابوعبدالله» و شهرتش« خالِع » بود. او دربغداد سكونت داشت و در محضر علماي اين شهر شاگردي كرد. خالع در علم حديث از تبحري بسيار برخوردار بود به طوريكه خطيب بغدادي و جمع كثيري از بزرگان از وي روايت كردهاند. عبدالباقي طبعي روان در سرودن شعر داشت و به خالع تخلص ميكرد.
«عماد اصفهاني» فقيه شافعي، اديب و كاتب برجسته قرن 6هجري درگذشت. او تحصيلات را دراصفهان آغاز كرد و سپس در مدرسه نظاميه بغداد علوم فقه، حديث و ادبيات را آموخت. او سرانجام درسرزمين شام به وزارت صلاح الدين ايوبي انتخاب شد. ازعماد اصفهاني ملقب به كاتب و معروف به كاتب اصفهاني كتابهايي چون «البَرْقُ الشّامي در تاريخ، ديوانُ الرَّسائِل، ديوان شعر، زُبْدَةُ النَّصر وَ نُخبَةُ العَصْر» به عنوان بهترين و معروفترين آثار وي باقيست.
پسر خواهر آية الله علامه حلى ، سيد عميد الدين، وفات كرد كه از خانواده علم و صاحب شرح تهذيب الاصول وغيره است و او غير ازعميدالروساء هبة الله ابن حامد، راوى صحيفه سجاديه و گوينده حدثنا است كه در اول صحيفه است .
« مَجْدُالدّين محمّد بن ابُو الْقَوارس» مشهور به« سيّد عَميدي» از عالمان بزرگ شيعه در بغداد وفات يافت و در نجف اشرف به خاك سپرده شد. او در شهر «حِلّه» به دنيا آمد. سيّد عميدي كه از نوادگان حضرت سجّادع به شمار ميرفت در محضر درس پدر و دائي خود علامه حِلّي به كسب دانشهاي متداول همت گماشت و درنهايت با درجه استادي به تدريس مشغول شد. او درفقه، اصول، حديث، كلام، تفسير و ادبيات عرب از دانش بسيار بهرهمند بود. سيد عميدي بر اغلب كتب علامه حلّي شرح و حاشيه نگاشته است. از آثار اين عالم بزرگ ميتوان به «شرح تهذيب علامه، شرح مباديُ الاُصُول و كَنْزُالفَوائد» اشاره كرد. گفتني است سيّد عميدي از استادان شهيد اول بود كه پس از فوت پيكرش را به نجف انتقال دادند و درآنجا به خاك سپردند.
فرديناند دولِسپِس مهندس فرانسوي نخستين عمليات احداث كانال پاناما را آغاز كرد. او قصد داشت كه با احداث اين كانال دو اقيانوس اطلس و آرام را به يكديگر متصل كند. دولسپس پيش از اين كانال سوئز را ميان درياهاي مديترانه و احمر حفركرده بود. دراين كار خود توفيق نيافت و كار اورا گروهي از مهندسان امريكايي به پايان رساندند. كانال پاناما درسال1914ميلادي آماده بهره برداري مي شد.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}